Звіт про участь школярів Запорізької області у ІΧ Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв

22.09.2015 07:28

Звіт про участь школярів Запорізької області

у ІΧ Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв

загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів

         З 8.09.2015 по 11.09.2015 року в м. Хмельницькому Обласним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді спільно з Департаментом освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації, Хмельницьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства та Національним еколого-натуралістичним центром проведено ІΧ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, учасником якого стала учнівська делегація Запорізької області – вихованці гуртка «Паросток» Токмацького Центру дитячої та юнацької творчості учнівської молоді: Рослик Дар’я, Терентьєва Анастасія.

         Метою заходу було впровадження інноваційних технологій у практиці шкільних лісництв, активізація пізнавальної діяльності щодо збереження лісів, вирішення проблеми відновлення лісів та їх збереження.

         В рамках заходу проведено виставка-презентація учнівських лісництв, захист науково-дослідницьких робіт з використанням електронних презентацій, постерів, банерів, експозицій.

         Керівники делегації взяли участь в педагогічних читаннях за темою: «Реалізація завдань сучасного трудового виховання неповнолітніх в контексті педагогічної системі В. О. Сухомлинського».

         Учнівські делегації областей познайомилися з досвідом роботи лісництв Шепетівського району на прикладі Пліщінської ЗОШ, Шепетівського МЦЕНТУМ де відбулася зустріч з юними лісівниками Полісся. Особливі враження учасники нашої делегації отримали при відвідуванні дендропарку Пліщінської ЗОШ, де створений особливий видовий склад рідкісних пород дерев та кущів.

         В рамках розважальної програми були організовані: цікава екскурсія в м. Кам’янець-Подільський та учнівське лісництво Кам’янеччини, навчальна екскурсія в Ботанічний сад Подільського державного аграрно-технічного університету, краєзнавча екскурсія в Старе місто та Фортецію, яка є історичною пам’яткою Хмельниччини.

         Наприкінці заходу учасниками зльоту була висаджена пам’ятна алея хвойних і декоративних рослин зі встановленням пам’ятного знаку на території Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва.

         Учнівська делегація Запорізької області отримала грамоту за захист науково-дослідницької роботи.