Тиждень біології в ЗОЦЕНТУМ

12.03.2015 07:01

Інформація про проведення Тижня біології в Запорізькому обласному Центрі еколого – натуралістичної творчості учнівської молоді.

         З метою формування цілісного світогляду, збагачення і поглиблення знань дітей з біології,з життя рослинного та тваринного світу, закріплення знань школярів про процеси, що відбуваються в природі, розвитку пізнавальних інтересів учнів, виховання бережливого ставлення до природи з 02. 03  по 07. 03. 2015 року в обласному Центрі пройшов Тиждень біології для вихованців гуртків  різної вікової категорії.

         В рамках Тижня біології керівниками гуртків були проведені різні за формами заходи:

02. 03. - 07. 03. – Виставка малюнків та фотографій школярів області                                             «Допоможемо вам, пернаті друзі!».

02. 03. – Брейн - ринг «Цікавий світ акваріумних рибок»;

         Засідання юних фелінологів.

03. 03. – Практичне заняття «Правила весняної перевалки кімнатних рослин»;  Біологічна вікторина  «Подорож у країну Кактусарію».

04. 03 – Виховний захід «Гриби – це користь чи отрута»;

         Вікторина «Ліс та його мешканці».

04. 03. - 07. 03. – Робота флористичної майстерні «Весняна феєрія», виставка                      робіт.

05. 03. – Пізнавальна гра «Таємниці зоології».

06. 03. – Інтелектуальна гра «Навіщо тваринам потрібні хвости».

         Проведення змістовних виховних та пізнавальних заходів надало можливості вихованцям гуртків розвивати спостережливість, логічне мислення і пам’ять, збагатити знання дітей цікавими фактами з життя тварин (в природі та свійських тварин, риб, птахів нашої місцевості), познайомити з рослинами різних кліматичних зон.

          Робота фотовиставки сприяла знайомству школярів з різними видами зимуючих птахів та майстерними дитячими годівничками, усвідомленню необхідності допомоги птахам в скрутні прохолодні місяці та збереження пернатих.

         Під час практичних занять вихованці засвоїли правила пересадки кімнатних рослин, навчилися виготовляти флористичні композиції з різних матеріалів, ознайомились з основними принципами аранжування, змагалися в своїх творчих здібн

 : Збагатити знання дітей пр. тварин, риб, птахів і лікарські рослини, нашої місцевості; ознайомити з народними традиціями лікування рослинами, закріпити знання учнів про  процеси, що відбуваються в природі. Розвивати пізнавальні інтереси учнів. Виховувати бережливе ставлення до природи, любов до рідного краю.

Закріпити і поглибити знання учнів із біології, розвивати логічне мислення і пам’ять, ерудованість, світогляд; виховувати бережливе ставлення до власного здоров’я та довкілля. Маркери, чисті аркуші паперу.

        ознайомити учнів з різними видами зимуючих птахів;

        довести до свідомості  дітей про необхідність збереження  пернатих;

        розвивати спостережливість і  інтерес до птахів;

        виховувати бережливе ставлення  до природи;

        сприяти духовному збагаченню школярів.

 

Збагатити знання дітей пр. тварин, риб, птахів і лікарські рослини, нашої місцевості; ознайомити з народними традиціями лікування рослинами, закріпити знання учнів про  процеси, що відбуваються в природі. Розвивати пізнавальні інтереси учнів. Виховувати бережливе ставлення до природи, любов до рідного краю.

 

ПРИМІТКА: фотографії із заходу представлено у розділі  ФОТОГАЛЕРЕЯ